logo
17/04
2 ...

Львівська облрада засудила силовий розгін у Соснівці і вимагає відсторонити Віконського

24-09-2019 13:073390

Львівська облрада засудила силовий розгін у Соснівці і вимагає відсторонити Віконського
Фото: lvivoblrada.gov.ua

Сесія Львівської обласної ради ухвалила рішення, яке передбачає засудження силового розгону 21 вересня 2019 року працівниками підрозділів Національної поліції протесту на залізничній станції у Соснівці.

Таке рішення депутати Львівської обласної ради ухвалили, заслухавши інформацію начальника ГУ НП у Львівській області Василя Віконського, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Своїм рішенням депутати ЛОР вимагають провести службове розслідування стосовно дій Василя Віконського і відсторонити його з посади на час проведення розслідування.

Також депутати вважають, що прокурор має закрити провадження, які відкрили проти протестувальників правоохоронці.

Голова Львівської обласної ради зазначив, що ця ситуація є пробою на реакцію суспільства на подібні дії правоохоронців. І реакція громадськості є гарячою, але адекватною.

Як повідомляли, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський попросив Віконського написати заяву на звільнення.

Віконський визнав, що зробив кілька помилок, але відставку не має наміру подавати.

Нагадаємо, що 21 вересня під час поліцейських заходів з розблокування колії на станції «Соснівка» на Львівщині постраждали п’ятеро правоохоронців, 28 осіб затримали. Згодом їх відпустили.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі. 

Як повідомляв 10 вересня депутат Львівської обласної ради Ігор Грабінський, м. Соснівка на Львівщині стояло понад 100 вагонів з вугіллям, привезеним з Росії. «Це вугілля привезене для збагачення на Львівську вугільну компанію. Воно розмитнене, кошти сплачені. Але люди обурені, бо стоять вагони з написами «Росія. Москва» на Львівщині. Це означає, що торгівля з Росією зараз триває», – сказав Ігор Грабінський.

Згодом у коментарі Укрінформу він розповів, що активісти, більшість із яких становлять учасники АТО/ООС, влаштували цілодобове чергування біля колій, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику. За словами Грабінського, вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовані по всій Україні, нещодавно активісти відзняли відповідний відеоролик у Хмельницькому.

Леся БУРБАН, Leopolis.news