logo
27/04
26/04
2 ...

На Львівщині запрацювали ще два кваліфікаційні центри

26-01-2024 17:50552

На Львівщині запрацювали ще два кваліфікаційні центри
Фото: ЛОВА

Ще два кваліфікаційні центри відкрились на Львівщині. Відтепер на базі ВПУ №29 м. Львова та ВПУ №34 м. Стрия буде здійснюватись оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння чи підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.   

Кваліфікаційний центр на базі Вищого професійного училища №34 міста Стрий здійснюватиме свою діяльність за професійними стандартами

- «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»

- «Кухар»

- «Кондитер»

На базі Вищого професійного училища № 29 м Львова можна буде отримати підтвердження за професійними стандартами

- «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»

- «Кухар 3 розряду»

- «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення ІІ, І категорії»

Загалом в Україні відкрили 54 таких центри, 5 з них – у Львівській області. 

«Кваліфікаційні центри є можливістю приведення до єдиних стандартів та підвищення якості робочої сили відповідно до потреб ринку праці.

Якщо людина підтвердить, що її знання та компетентності відповідають вимогам професійного стандарту, успішно пройде теоретичне та практичне оцінювання, то кваліфікаційний центр видасть сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, що визнається державою і є підставою для офіційного працевлаштування.

Хоча ця інноваційна практика ще не отримала широкого визнання, з кожним днем вона все більше визначатиметься роботодавцями, оскільки вимоги до офіційного працевлаштування лише зростають», – зазначила заступниця директора НМЦ ПТО у Львівській області Наталія Рибак.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news