logo
27/04
26/04
2 ...

Інструктор з тактичної медицини провів практичне заняття для студентів ЛНМУ

29-01-2024 11:19394

Інструктор з тактичної медицини провів практичне заняття для студентів ЛНМУ
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Рятують не аптечки, рятують знання. Це гасло інструкторів Львівського добровольчого медичного батальйону залишається актуальним у кінці другого року повномасштабної російської збройної агресії проти України. 

Як повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, 25 січня у виші в межах дисциплін «Організація та економіка фармації» (тема «Особливості фармацевтичного забезпечення населення і закладів охорони здоров’я в умовах війни та надзвичайних ситуацій») і «Фармацевтичне та медичне товарознавство» (тема «Гумові вироби та предмети догляду за хворими») пройшло практичне заняття для студентів 3 і 4 груп 4 курсу фармацевтичного факультету.

Воно відбулося завдяки відомій волонтерці й представниці Львівського добровольчого медичного батальйону Ярині Гром та за участі викладачів кафедри організації і економіки фармації нашого Університету.

Заняття проводив досвідчений інструктор з тактичної медицини ГО «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» Юрій Максимів. 

Керуючись рекомендаціями найавторитетнішого у світі джерела інформації у сфері тактичної медицини Комітету TCCC (Tactical Combat Casualty Care), створеного при Міністерстві оборони США, надання допомоги пораненим відпрацьовували за алгоритмом MARCH.

У процесі заняття студенти мали можливість не лише детально ознайомитися зі складом індивідуальних загальновійськових тактичних аптечок, а й засвоїти особливості конструкції різновидів кровоспинних турнікетів і джгутів. При цьому детально було розглянуті критерії оцінки їх якості, переваги та недоліки різних видів кровоспинних засобів, а також загальні правила, за якими можна запобігти використанню неякісних турнікетів і джгутів.

Під час майстер-класу з тампонування ран інструктор на макеті детально продемонстрував алгоритм дій для ефективної зупинки кровотечі. Особливо цікавим було відпрацювання практичних навичок з накладання турнікетів на верхню та нижню кінцівки. 

Leopolis.news