logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

У Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні наступного тижня

02-02-2024 13:29475

У Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні наступного тижня
Фото: britannica.com

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що наступного тижня Сенат проголосує за додатковий законопроект про національну безпеку, який включає двопартійну угоду щодо обмежень на кордоні та імміграції.

Як пише Politico, текст угоди буде оприлюднено в п'ятницю або неділю. Він планує призначити голосування за закон наступного тижня, яке відбудеться не пізніше середи.

«Це дасть членам достатньо часу, щоб прочитати законопроект перед голосуванням», — зазначив Шумер.

Як відомо, республіканці вимагали прив’язати зміни в прикордонній політиці до додаткової в обмін на подальшу допомогу Україні.

Пакет включає допомогу для Ізраїлю, України та Тайваню, на додаток до фінансування безпеки кордону та додаткових грошей для впровадження нової політики в законопроекті. Також йдеться про нове положення про обов’язкове закриття кордону, якщо щоденні перетини перевищують 5000 осіб на день, реформи надання притулку, прискорене оформлення та припинення вилову та випуску мігрантів.

Переговори щодо цих змін у прикордонній політиці призвели до затримки тексту законопроекту на місяці — і нещодавно ключові учасники переговорів щодо угоди заявили, що чекають на оцінку Комітету з асигнувань Сенату щодо вартості змін у політиці. Багато членів підкреслили, що вони хочуть мати достатньо часу для перегляду та ознайомлення з текстом законопроекту після його оприлюднення.

Провідний представник Республіканської партії на переговорах сенатор Джеймс Ленкфорд (Оклахома) у четвер сказав, що «є люди, які просили три дні, а є люди, які просили три тижні».

Як зазначає видання, поки неясно, чи дозволить керівництво Сенату внести поправки до пакету, що може значно затримати остаточне голосування. Також досі незрозуміло, чи спікер Палати представників Майк Джонсон винесе доповнення на голосування в Палаті представників, якщо воно пройде Сенат.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news