logo
26/04
2 ...

У храмі св. Юрія у Мостиськах віряни молилися 1 000 разів «Богородице Діво» – за Перемогу і мир в Україні

06-02-2024 09:411886

У храмі св. Юрія у Мостиськах віряни молилися 1 000 разів «Богородице Діво» – за Перемогу і мир в Україні
Фото: з відкритих джерел

Цієї неділі, 4  лютого,  після Недільної Літургії у храмі св.. Юрія у Мостиськах шість годин безперервно тривала молитва за мир. Присутні у церкві парафіяни і священники о. Тарас Шпег, о.Любомир Макарчук, о. Петро Федаш зверталися до Матері Божої, аби захистила рідний край від окупантів,  аби Бог послав допомогу Україні.

Таку ініціативу молитви за Україну було започатковано у всесвітньо відомому паломницькому центрі Меджугор’є (Боснія і Герцеговина). Коли росія анексувала частину територій України у 2014 р., українська діаспора у сусідній  Хорватії  розпочала кожного місяця 25 числа молитися 1000 разів  «Богородице Діво» за Україну. Наші паломники перенесли таке духовне дійство і до нас, в Україну. 24 лютого 2023 року в усіх єпархіях Української Греко-Католицької Церкви в усьому світі був проведений день посту, молитви та милостині. Таку ініціативу від імені Синоду Єпископів проголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

А в березні 2023 року  віруючі церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі разом з о. Богданом Добрянським провели у храмі  такий молитовний день – біля Чудотворної Ікони Матері Божої Самбірської  разом промовляли 1000 разів молитву до Богородиці. Цю ініціативу також перейняли віруючі з невеликого села Биличі, де кожної першої суботи місяця біля джерела з цілющою водою, на місці Чудотворного об’явлення Матері Божої, у покорі і духовному натхненні вже рік промовляють молитву до Пресвятої Діви Марії.

На Мостищині духовні спільноти теж розпочали такі важливі тривалі читання молитви 1000 разів  «Богородице Діво», зокрема, у храмах  сіл Княжого Мосту, Бортятина, м. Судової Вишні, а тепер і Мостиськ.

Це – певний духовний подвиг, який можуть взяти на себе віруючі.  З історії ми маємо немало прикладів, як загальнонаціональна молитва змінювала хід історії. Саме тому мостичани сьогодні так щиро моляться,   аби Бог послав допомогу Україні. Молитва є чудодійною силою для перемоги та запорукою єднання українського суспільства.

Галина СОРОКА, для Leopolis.news