logo
30/04
29/04
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Держуніверситети будуть перетворені на небюджетні установи – Федоров

09-02-2024 09:13909

Держуніверситети будуть перетворені на небюджетні установи – Федоров
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Держава закладає два ключові компоненти трансформації закладів вищої освіти – система фінансування та перетворення вишів на небюджетні установи.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров в інтерв’ю Forbes Ukraine, пише Osvita.ua. 

За його словами, після змін у законодавстві важливими стануть конкретні результати закладу освіти, а не зв’язки у Міністерстві освіти і науки.

«Тобто не просто, хто набрав більше дітей на бюджетні місця, той отримує більше фінансування в вищі навчальні заклади. Відтепер важливі конкретні результати навчального закладу та його менеджменту, а не зв’язки з Міносвіти», – наголосив Федоров.

Він зауважив, що необхідно створити умови, щоб заклади вищої освіти самостійно наповнювали спеціальні фонди, швидко інвестували ці гроші в зарплати, розвиток інфраструктури тощо.

«Також потрібна інша процедура обрання ректорів. Наприклад, в УКУ є наглядова рада, яка визначає ректора. Ви ж у своїх компаніях не обираєте СЕО», – сказав віцепрем'єр-міністр.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news