logo
27/04
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Трамп каже, що заохочуватиме рф атакувати союзників по НАТО, які мало платять

11-02-2024 10:53531

Трамп каже, що заохочуватиме рф атакувати союзників по НАТО, які мало платять

Експрезидент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий президентський термін, заявив, що «заохочуватиме» росію атакувати будь-кого з союзників США по НАТО, які, на його думку, не виконали свої фінансові зобов'язання.

Про це пише видання «The Guardian».

Білий дім вже назвав ці слова «жахливими і безглуздими».

Так заяву Трамп зробив під час передвиборчого мітингу в Конвеї, у штаті Південна Кароліна, напередодні праймеріз республіканських кандидатів у президенти, що відбудуться 24 лютого.

Трамп висловив побоювання щодо допомоги Україні, а також щодо існування НАТО, альянсу 31 країни, який США зобов'язалися захищати в разі потреби.

У суботу Трамп заявив, що під час якоїсь зустрічі в НАТО він сказав іншому главі держави, що США під його керівництвом не будуть захищати жодну країну, яка є «злочинною».

«Один з президентів великої країни встав і сказав: «Ну, сер, якщо ми не заплатимо, і на нас нападе росія, ви нас захистите?» «Я сказав: «Ви не заплатили, ви порушники?».

«Ні, я б вас не захищав. Насправді, я б заохочував їх робити все, що вони, чорт забирай, хочуть. Ви повинні платити. Ви повинні оплатити свої рахунки», – наголосив Трамп.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news