logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Шмигаль обговорив з Туском ситуацію з блокадою кордону

15-02-2024 16:10986

Шмигаль обговорив з Туском ситуацію з блокадою кордону
Фото: Укрінформ

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у телефонній розмові з главою уряду Польщі Дональдом Туском обговорив ситуацію на кордоні, де польські фермери влаштували блокаду українських вантажівок.

Про це повідомив Шмигаль.

«Ключова тема — ситуація на кордоні та ризики, пов'язані з цим. Наголосив на неприйнятності інциденту із розсипаним на дорозі українським зерном. Радикальна риторика в цьому питанні недопустима. 

Запропонував польському колезі у діалозі між нашими урядами знайти рішення, яке підтримає українських аграріїв і не нашкодить польським фермерам», – зазначив Шмигаль.  

«Водночас об'єм імпорту з рф та третіх країн, зокрема зернових, до ЄС зростає. Україна і Польща мають об'єднати зусилля для недопуску російської продукції на європейський ринок. 

Маємо бути об'єднаними проти спільних викликів і ворогів, що загрожують безпеці Європи. Подякував польському народу за потужну підтримку під час війни», – додав він.  

Як відомо, раніше у Польщі заблокували роботу п’яти пунктів пропуску: "Дорогуськ – Ягодин", "Зосин – Устилуг", "Гребенне – Рава-Руська", "Шегині – Медика", "Долгобичув – Угринів".

У п'ятницю польські фермери заявили про чергову акцію протесту, що триватиме 30 днів.

11 лютого біля КПП «Дорогуськ» протестувальники висипали частину зерна з українських вантажівок, які перетнули кордон.

Посольство України у Польщі закликало польську сторону рішуче відреагувати на інцидент на кордоні, де протестувальники висипали на дорогу частину зерна з українських вантажівок.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news