logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

Робив «інвалідами» військовозобов’язаних: справа щодо ділка з Львівщини уже в суді

21-02-2024 12:02313

Робив «інвалідами» військовозобов’язаних: справа щодо ділка з Львівщини уже в суді
Фото: ілюстративне

На Львівщині завершили досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка, якому інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підроблення офіційних документів, а також незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України).

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, мешканець Львівського району під час дії воєнного стану сприяв військовозобов’язаному у незаконному перетині державного кордону України. За грошову винагороду він виготовив та в подальшому збув призовнику пакет фіктивних документів.  

Мова йде про офіційні документи – довідку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією та пенсійне посвідчення. В останніх містились завідомо недостовірні відомості щодо отримання відповідної групи інвалідності. 

Свої послуги він оцінив у 500 доларів США. «Майстерню» з виготовлення підробок обвинувачений облаштував у себе вдома. 

За результатами проведених обшуків виявили та вилучили пристрій для виготовлення печаток, печатки, принтери, ноутбуки, оригінали підроблених документів та інше, а також вогнепальну зброю.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news