logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

У Львові двом бойовикам «днр» дали по 15 років

22-02-2024 19:15545

У Львові двом бойовикам «днр» дали по 15 років

За публічного обвинувачення обласної прокуратури двох громадян України визнано винними у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Про це інформує Львівська обласна прокуратура.

Їм призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Доведено, що мешканці Донеччини перейшли на бік ворога та вступили до нзф «народної міліції» терористичної організації «днр».

Чоловіки були зараховані до окремих стрілецьких батальйонів, де виконували обов’язки стрілка та стрілка – помічника гранатометника. Один з них також був залучений до іловайського гвардійського штурмового батальйону «Сомалі», що перебуває в підпорядкуванні терористичної організації «днр».

За час проходження служби виконували різні завдання, пов’язані з веденням бойових дій, забезпечували безпеку місць перебування армії рф, облаштовували окопи, бліндажі, несли караульну службу.

Останні захоплені в полон.

Як уточнює управління СБ України у Львівській області, у липні 2023 року під час боїв на Покровському напрямку, поблизу м. Авдіївки та м. Красногорівки Сили оборони України розбили групу загарбників та взяли бойовиків у полон. Мова йде про 36-річного та 52-річного уродженців Донеччини, які після повномасштабного вторгнення добровільно вступили до лав загарбників.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України у відповідності до вчинених злочинів:

▫️ч.1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада);

▫️ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);

▫️ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях).

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news