logo
27/04
26/04
2 ...

Поляки на кордоні висипали ріпак з зерновозів, які прямували до Німеччини

23-02-2024 12:26275

Поляки на кордоні висипали ріпак з зерновозів, які прямували до Німеччини
Фото: Укрзалізниця

Зранку невідомі особи на станції Дорогуськ відкрили люки двох зерновозів колії 1435 мм та висипали ріпак, що прямував до Німеччини.

Про це повідомили в Укрзалізниці. 

«Цей вантаж, як і інша аграрна продукція, їхав транзитом через територію Польщі.  Укрзалізниця готує відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначив  міністр розвитку громад, територій та інфаструктури Олександр Кубраков, непокарані злочини завжди повертаються.

«Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити», – наголосив він.

Нагадаємо, 11 лютого біля КПП «Дорогуськ» протестувальники висипали частину зерна з українських вантажівок, які перетнули кордон.

20 лютого на вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких знаходилося зерно, що прямувало до Німеччини транзитом через Польщу.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску.

 

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news