logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Спікер польського Сейму розповів, чи готове НАТО відправити свої війська в Україну

03-03-2024 11:36381

Спікер польського Сейму розповів, чи готове НАТО відправити свої війська в Україну
Фото: соцмережі

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня вважає, що НАТО не готове до розміщення військ в Україні.

Про це він сказав у інтерв'ю телемарафону України, пише Liga.net.

«Я думаю, що це значно складніше, ніж думають деякі люди навіть у Європі. Не хочу бути нечесним, тому скажу, що це буде проблемою для багатьох країн НАТО. Я знаю, що сказав президент Макрон і яка його ідея загалом, але не думаю, що НАТО готове до такої участі у цій війні», – сказав він.

На думку Головні, навіть участь окремих країн НАТО в такій операції буде проблематичним.

«Якщо солдати з країни НАТО, навіть окремої країни – члена НАТО, будуть атаковані чи загинуть на вашій території в цій війні, ми муситимемо розглядати це як атаку на весь Альянс, хоч це і станеться в Україні. Ми муситимемо надати колективну відповідь. НАТО – це як братство, один за всіх і всі за одного. Тому ми дискутуємо з цього приводу», – сказав він.

Головня вважає, що Україні від Заходу зараз потрібні не люди, а технології.

«Бо кожного разу, як ви отримуєте технологічну перевагу, ви виграєте. Це найголовніше. Вам потрібна нова зброя, вам потрібна інформація з поля бою, вас потрібно підтримувати багатьма способами. Але ми повинні бути дуже обережними, якщо йдеться про фізичну присутність солдатів НАТО, бо це може погіршити ситуацію. Я думаю, що це може погіршити ситуацію», – сказав польський спікер.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news