logo
26/04
2 ...

У Національному парку «Північне Поділля» розпочався сезон весняних мандрівок (ФОТО)

04-03-2024 09:58508

У Національному парку «Північне Поділля» розпочався сезон весняних мандрівок (ФОТО)
Фото: автора

У Національному природному парку «Північне Поділля» розпочався сезон весняних мандрівок туристично-рекреаційними шляхами, що прокладені по його природоохоронних територіях.

У неділю, 3 березня, першу краєзнавчо-ботанічну мандрівку по туристичному шляху екостежки «Дивосвіт Менича» для групи мандрівників зі Львова, серед яких було чимало дітей шкільного віку, провели працівники відділу рекреації НПП «Північне Поділля» зі строгим дотриманням режиму природозбереження.

Мандруючи екостежиною «Дивосвіт Менича» туристи мали нагоду на власні очі споглядати, як в природніх умовах квітують підсніжники звичайні, що занесені до Червоної книги України, досхочу намилуватися багатопелюстковими блакитними квіточками печіночниці, яку місцевий люд називає перелісками, а також послухати розповіді інтерпретаторів природи НПП «Північне Поділля» про ботанічні особливості вічнозеленої ліани місцевих лісів – плюща звичайного та почути легенди про нього, що описані у давньогрецькій міфології.

Також під час мандрівки львівські туристи оглянули декілька лисячих нір на самій лучній вершині гори Менич, та слухали розповіді про цих звірів.

А ще, стоячи на самому краю Подільської височини, мандрівники-львів’яни милувалися несказанно мальовничими краєвидами на Мале Полісся та з одного місця споглядали відразу два славнозвісних на Львівщині замки – Олеський і Підгорецький.

Такі мандрівки на лоно автентичної природи східної Львівщини, як зазначили самі мандрівники, додають наснаги, піднімають настрій та жагу до життя. У свою чергу природоохоронці НПП «Північне Поділля» стверджують що мандрівки теренами мальовничого природного довкілля активно сприяють відновленню фізичних, духовних та розумових сил людини, і цей процес називається рекреацією.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news