logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Ексзаступник Єрмака Тимошенко пішов у радники до Умєрова

08-03-2024 19:35391

Ексзаступник Єрмака Тимошенко пішов у радники до Умєрова
Фото: Офісу президента

З 1 березня Кирило Тимошенко, екскоординатор Великого будівництва в Офісі президента, тепер керує медіа-напрямком в одному з ключових міністерств.

Про це пише видання NV.

Кирило Тимошенко, колишній заступник голови Офісу президента, почав працювати радником міністра оборони Рустема Умєрова. Спочатку про це NV повідомили джерела, а пізніше цю інформацію виданню офіційно підтвердили в Міністерстві оборони (МО).

Колишній заступник Андрія Єрмака, як розповіли виданню три незалежні джерела, уже кілька тижнів працює з міністром.

«Він регулярно приходить до міністерства, фактично вже працює у відомстві, має наради з Умєровим, має там кабінет і заводить у відомство свою команду», – зазначив один з урядових співрозмовників.

У пресслужбі МО на відповідний запит NV повідомили, що Тимошенко з 1 березня 2024 року обіймає посаду штатного радника міністра оборони, — на підставі відповідного наказу про його призначення.

«Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка — медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану», — додали у пресслужбі МО.

Як повідомляли, Зеленський звільнив Тимошенка у січні 2023 року.

У 2022 році журналісти BIHUS info повідомили, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко їздить на позашляховику «Chevrolet Tahoe», який компанія «General Motors» передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій.

Сам Тимошенко це не заперечував, але пояснював, що їздить на ньому в деокуповані райони, а машина перебуває на балансі Державного управління справами.

Пізніше Тимошенко заявив, що більше не буде використовувати «Chevrolet Tahoe», яке було надано Україні для гуманітарних цілей, і попросив передати його у прифронтові райони за призначенням.

Посадовця неодноразово критикували за його політику у регіонах, яка виглядала як самопіар.

Печерський районний суд 17 серпня 2023 року зареєстрував справу про адміністративне правопорушення, у якому Тимошенко проходить як фігурант справи.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news