logo
27/04
26/04
2 ...

У Львові провели засідання українсько-польської міжурядової комісії

11-03-2024 18:13642

У Львові провели засідання українсько-польської міжурядової комісії

У Львові провели девʼяте засідання Українсько-Польської Міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва.

Як інформує пресслужба Львівської ОВА, делегація України працювала на чолі з Віцепрем’єр-міністеркою України – Міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Делегацію Республіки Польща очолив Міністр розвитку та технологій Республіки Польща Кшиштоф Гетьман. 

Голова ЛОВА Максим Козицький розповів докладніше про результати засідання: 

  • Одне з найчутливіших питань, які обговорили: ситуація із блокуванням українсько-польського кордону. Українська сторона закликала польську розробити механізми й інструменти впливу, щоб не допускати будь-яких обмежень руху транспортних засобів перед спільними пунктами пропуску, а також забезпечити вільний доступ до під’їзних шляхів, які ведуть до пунктів пропуску.
  • Підписали договір щодо реконструкції прикордонного переходу на міжнародному пункті пропуску для автомобілів у Шегинях.
  • ️Продовжимо співробітництво у межах хабу Medevak у Жешуві (програма медичної евакуації за кордон) та співпрацю у галузях трансплантології і реабілітації.
  • Щоб посилити енергетичну безпеку України, Польщі й інших країн регіону, домовилися активізувати співпрацю, щоб реалізувати проєкт будівництва нафтопроводу «Броди – Адамова застава».
  • Обговорили можливість участі Польщі у відбудові енергетичної інфраструктури України та пролонгації торгівельних преференцій ЄС для нашої держави.
  • Польська сторона висловила зацікавленість у співпраці для відновлення аграрного і продовольчого секторів України, які зазнають значних втрат через напад poсії.
  • Крім того, йшлося про двостороннє співробітництво у сферах захисту довкілля і природних ресурсів, туризму, космосу, літакобудівної промисловості та ветеранської політики.

Наступне засідання Українсько-Польської Міжурядової Комісії з питань економічного співробітництва відбудеться у Польщі.

Leopolis.news