logo
27/04
26/04
2 ...

Науковці «Львівської політехніки» допомагатимуть розвивати туризм у Старосамбірській ТГ

12-03-2024 09:15318

Науковці «Львівської політехніки» допомагатимуть розвивати туризм у Старосамбірській ТГ
Фото: Старосамбірської міської ради

Голова Старосамбірської міської ради Ігор Трухим підписав угоду про співпрацю в галузі  розвитку туризму на території громади з Національним університетом «Львівська політехніка».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

З цією метою у Старосамбірській ТГ відбулася виробнича зустріч з представниками кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка» у складі завідувача кафедри д.е.н., професора Андрія Теребуха, доценток кафедри: к.б.н. Наталії Паньків,  к.е.н. Оксани Роїк та к.г.н. Марʼяни Сеньків.

Під час зустрічі науковці політехніки та представники міської ради обговорили конкретні кроки та шляхи реалізації подальшої співпраці у напрямку сталого розвитку туризму в громаді та подальшій участі у спільних проектах.

Визначено щонайменше п’ять локацій, які неодмінно уподобають туристи. Серед найвизначніших місць – Лаврівський монастир Св. Онуфрія як унікальна духовна святиня   ХIII ст., де, за історичними джерелами та переказами, ступала нога князя Лева.

Впродовж віків монастир був і залишається важливим осередком духовного життя українців. Також монастир овіяний легендою, що допомагає тим, хто хоче зцілитися і позбутися певних недуг.

Неодмінно привернуть увагу туристів 10 вітряків, що височіють над Старим Самбором. Вони – своєрідна візитка міста, тому її слід сповна використати. Привабить артерія Дністра. Вода в ньому доволі чиста, у багатьох мандрівників виникне бажання у спекотну пору поплавати у гірській річці.

До послуг туристів рекреаційний комплекс «Зальцбург», який знаходиться на хуторі Папрочизна, що при трасі. На Старосамбірщині є й кілька мальовничих озер, на яких проводяться спортивні змагання з риболовлі та самому можна посидіти з вудкою.

Співпраця з науковцями, впевнені у ТГ, неодмінно дасть поштовх до поступового розвитку туризму, привабливості Старосамбірщини.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news