logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Комітет захисту журналістів закликав польську владу не затримувати на кордоні представників медіа

19-03-2024 10:09135

Комітет захисту журналістів закликав польську владу не затримувати на кордоні представників медіа
Фото: pravda.com.ua

Комітет захисту журналістів 18 березня, на тлі затримання на кордоні з Україною двох груп журналістів, опублікував заяву, де закликав польську владу утриматися від затримання представників преси, які висвітлюють суспільно важливі теми.

Про це пише «Українська правда».

У комітеті згадують, що 27 лютого польська поліція затримала журналіста-розслідувача «Української правди» Михайла Ткача та оператора неподалік кордону, коли вони готували репортаж про торгівлю агропродукцією між Польщею та РФ за посередництвом Білорусі.

Також 7 березня польські правоохоронці затримали і депортували в Україну журналіста Юрія Конкевича та оператора Олександра Пілюка з редакції Район.in.ua, коли вони вели репортаж про вантажний рух на польсько-російському кордоні.

Пряма мова Гульнози Саїд: «CPJ стурбований тим, що Польща протягом двох тижнів затримала чотирьох українських журналістів, які розслідували торгівлю країни з Росією».

«Журналісти повинні мати можливість висвітлювати питання, що становлять суспільний інтерес, не боячись затримання чи депортації».

Польська поліція спершу заперечувала, що затримувала представників ЗМІ, але згодом це визнала і пояснила, що перед затриманням журналіста «Української правди» Михайла Ткача разом з оператором біля польсько-білоруського кордону отримала повідомлення від »небайдужого мешканця» про двох чоловіків, які фотографували та використовували дрон біля колій поблизу залізничного вузла в селі Голяшин Луківського повіту.

13 березня українське інформагентство »Район.ін.юа» заявило, що у Польщі затримали його двох журналістів, які проводили розслідування щодо торгівлі польщі з росією.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news