logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

«Рамштайн-20»: глава Пентагону відкрив засідання

19-03-2024 14:401584

«Рамштайн-20»: глава Пентагону відкрив засідання
Фото: АрміяInform

Сьогодні на базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах розпочалася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Українську делегацію очолює Міністр оборони України Рустем Умєров, інформує МОУ. 

«Пріоритетами на цьому засіданні для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії. Постійним пунктом обговорення лишаються артилерійські снаряди, особливо калібру 155 мм, сучасні системи РЕБ та РЕР, бронетехніка», – зазначено у повідомленні. 

Зі вступним словом виступив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III. 

«Наше послання сьогодні чітке — Сполучені Штати не дадуть Україні зазнати невдачі. Ця коаліція не дасть Україні зазнати невдачі», — сказав Остін. 

За його словами, група «Рамштайн» продовжить активно працювати над тим, щоб забезпечувати нагальні потреби України. 

Остін розповів, що провів у вівторок зустріч з представниками Естонії, Латвії, Литви, Данії, Німеччини, Ісландії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, які доєдналися до коаліції потужностей. 

На цій зустрічі обговорювали питання дронів, командування, військових навчань, а також організації оборонної промисловості. 

«Коаліція справді прогресувала за останні кілька тижнів. І ми будемо далі працювати разом, аби ідентифікувати прогалини, забезпечити фінансуванням найнагальніші ділянки аби допомогти Україні», — наголосив глава Пентагону.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news