logo
26/04
2 ...

У Львові зустріли збірну, що представляла Україну на ветеранських змаганнях

19-03-2024 19:35257

 У Львові зустріли збірну, що представляла Україну на ветеранських змаганнях
Фото: пресслужба ЛОВА

Сьогодні, 19 березня, відбулась зустріч з членами національної збірної команди України. Вони саме повернулися зі змагань Повітряних сил США.

Під час зустрічі їм вручили подяки, інформує пресслужба Львівської ОВА.

Цьогоріч змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців «United States Air Force Trials 2024» тривали з 8 по 14 березня. Вони залучили понад 300 учасників у складі 4 команд: команда Повітряних сил США, Морської піхоти США та національних збірних команд України та Грузії.

Збірна України вперше брала участь у цих змаганнях і здобула 76 медалей, з них 43 золотих, 19 срібних і 14 бронзових. Найбільше медалей наші атлети здобули з плавання та веслування. Українські спортсмени змагалися у 10 адаптивних видах спорту: пауерліфтинг, велоспорт, плавання, стрільба з лука, веслування, легка атлетика, стрільба, баскетбол на візках, волейбол сидячи та регбі на візках.

«Ми пишаємося вами і вашими досягненнями на цих змаганнях. Дякую за сміливість, боротьбу, та все, що ви робите на фронті. Ви поїхали і не просто перемогли, ви проявили ветеранську дипломатію: ви показали хто ми є і за що ми боремся», – звернулась до спортсменів заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана СИВАК.

Серед тридцяти українців у складі збірної України виступали і четверо представників Львівщини: Олександр Катаула, Юрій Брель, Ігор Бутенко, Герман Золотарьов.

У складі команди також були тренер зі стрільби з лука НСБ ЛВС Міноборони України у місті Львові Леся Шах, Трапезнікова Соломія – асистент тренера, Володимир Гера – був учасником Invictus Games Düsseldorf 2023, спортивний менеджер змагань та Дмитро Козак — учасник Invictus Games Düsseldorf 2023, логістичний менеджер.

«Маю честь представляти нашу непереможну команду. Перш за все хочу подякувати Міністерству у справах ветеранів України та громадським організаціям. Вони для нас дійсно організували все, аби ми гарно підготувалися та виступили. Ці змагання не лише шанс поїхати і перемогти – це було місією нагадати світу про Україну, показати, що це битва незламності. Також хочу, аби такі спортивні заходи і надалі розвивалися. Вони надають військовим, ветеранам можливість реабілітуватися і жити по новому» – розповів капітан ветеранської збірної України Юрій Гапончук.

Нагадаємо, львівські ветерани здобули 12 медалей: 6 золотих, 2 срібні та 4 бронзові.

«Шановні ветерани, спортсмени, тренери – ви насправді є гордістю Львівщини. Ваш особистий результат та збірної, це також результат України на міжнародній арені. Я хочу побажати вам міцності духу, і впевненості у собі та у своїх силах для того, аби продовжувати проходити той шлях, який ви почали. Бажаю вам надихати своїх побратимів, посестр і нас усіх. Міцного здоров’я, лише вперед, до перемоги! Слава Україні!» – привітала присутніх заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

«Внаслідок російської агресії та військових дій в Україні кількість ветеранів війни, що втратили своє здоров’я та працездатність у зв’язку з пораненнями, стрімко зростає. Соціальна спрямованість спорту стала фундаментом для зародження та розвитку спорту ветеранів війни як соціального феномену сучасної епохи, головною метою якого є соціалізація ветеранів війни шляхом забезпечення можливостей систематичних занять спортом та участі у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів», – наголосив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Leopolis.news