logo
26/04
2 ...

У Золочівській райлікарні запрацював кабінет комп’ютерної томографії

22-03-2024 21:21408

У Золочівській райлікарні запрацював кабінет комп’ютерної томографії
Фото: ЛОВА

У КНП «Золочівська центральна районна лікарня» облаштували кабінет комп’ютерної томографії. Для цього інсталювали КТ сканер «Optima CT520», виробництва GE.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Комп'ютерний томограф поставили у межах проєкту МОЗ та Світового банку за бюджетною програмою «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

«Наявність такого медичного обладнання є надзвичайно важливим, адже вчасне та точне обстеження пацієнта дозволяє належним чином спланувати його лікування. Окрім цього, сучасна техніка є складовою європейських стандартів медицини. За попередні 5-7 років ваша лікарня зазнала суттєвої трансформації. Сьогодні ми вже говоримо і про сучасні дослідження на базі медзакладу, доступність і в силу обставин воєнного часу - належно облаштовані укриття. Відтак, ми переконані, що Золочівська центральна районна лікарня, яка поки що не кластерна, але показує добрий розвиток, має мати сучасне обладнання на зразок презентованого сьогодні. Для нас важливо мудре керівництво, яке знає куди і як раціонально вкладати кошти, щоб медицина в громаді розвивалась, колектив, який злагоджено і професійно працює, важливою є і фінансова підтримка органів місцевого самоврядування. Все це ми бачимо тут. Бажаю вам подальшого розвитку», -  зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.  

Як розповіли медики завдяки КТ спроможність закладу зросте в рази.

Комп'ютерний томограф дає можливості розширення медичних послуг для хірургів, травматологів, урологів, гінекологів, рентгенологів. Ширший спектр оперативних втручань, концентрація необхідних медичних послуг на місцевому рівні – жителям району не доведеться звертатися за допомогою в інші медзаклади.

«Завдяки тяжкій, наполегливій праці ми одні з перших поставили КТ і сьогодні, ми одні з перших відкриваємо комп’ютерний томограф в Україні. Дуже дякую Міністерству охорони здоров’я, Львівській обласній державній адміністрації, Золочівській міській раді та Золочівській районній державній адміністрації за те, що вірять, довіряють і допомагають» – зазначив директор КНП «Золочівська ЦРЛ» Тарас Яцунський.

КТ вже змонтували, а медичний персонал пройшов кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням і надання пацієнтам найвищого рівня амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news