logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський провів зустріч з Генсеком Ради Європи

22-03-2024 16:132033

Зеленський провів зустріч з Генсеком Ради Європи
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич та головуючою в Комітеті міністрів Ради Європи, міністеркою закордонних справ Ліхтенштейну Домінік Гаслер, які перебувають з візитом у нашій країні.

Як інформує Офіс президента, Зеленський відзначив важливість заснування під егідою Ради Європи Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації, та відкриття сьогодні відповідного офісу в Києві.

«Дякую за значний прогрес на шляху до того, щоб Реєстр збитків почав ефективно функціонувати. Важливо, що вже скоро українці зможуть подавати відповідні заяви безпосередньо в Києві», – зазначив Зеленський.

Співрозмовники обговорили посилення співпраці України та Ради Європи в питанні заснування спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти Української держави, зокрема в межах відповідної Core Group, до якої вже увійшли понад 40 держав.

Президент поінформував Марію Пейчинович-Бурич та Домінік Гаслер про зусилля та ініціативи України щодо повернення незаконно депортованих Росією українських дітей. Сторони домовилися активізувати співпрацю щодо створення відповідного міжнародно-правового інструменту.

Leopolis.news