logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Варшаві протестували проти блокади польсько-українського кордону (ФОТО)

24-03-2024 11:58804

У Варшаві протестували проти блокади польсько-українського кордону (ФОТО)
Фото: Радіо Свобода

У суботу, 23 березня, у столиці Польщі Варшаві відбулась акція під назвою «Кордон – лінія життя».

Близько 100 польських і українських активістів біля будинку уряду протестували проти блокади кордону, повідомляє Радіо Свобода. 

Учасники скандували «стоп блокаді кордону», «ні російській пропаганді». Також вони тримали у руках плакати з написами Free border, Help Ukraine Today – Keep Russia Away, «Блокада шкодить обом країнам» тощо.

Один з організаторів протесту Кароль Карпінський наголосив, що приблизно мільйон робочих місць у Польщі залежить від торгівлі з Україною і зараз ця торгівля «стоїть» через блокаду кордону.

За словами активіста, понад чверть польських підприємств, які ведуть міжнародну торгівлю, торгують з Україною, водночас Польща експортує в Україну набагато більше продуктів харчування, ніж імпортує з країни.

«Те, що зараз відбувається – це тиранія меншості, бо більшість хоче нормальних, приязних стосунків між Польщею і Україною. Більшість проти цієї блокади, яка нищить нашу економіку, наших підприємців і допомагає Путіну», – зазначив польський активіст.

На думку протестувальників, «блокада кордону погіршила стосунки між українцями і поляками, а це на руку лише Росії».

Учасники протесту наголосили, що водії живуть на кордоні по три тижні, не мають де помитися, не можуть нормально харчуватися, фактично є заручниками ситуації.

 

 

Фото: Радіо Свобода

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news