logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Польщі викличуть посла рф через ракету

24-03-2024 14:55916

У Польщі викличуть посла рф через ракету
Фото: gov.pl

Польща вимагатиме від рф пояснень у зв'язку з черговим порушенням повітряного простору країни.

Про це заявив речник МЗС Польщі Павел Веронський.

«Перш за все, ми закликаємо Російську Федерацію припинити авіаатаки терористів на жителів і територію України, припинити війну і вирішити внутрішні проблеми країни. Висловлюємо співчуття жертвам російських бомбардувань та їхнім близьким. Республіка Польща засуджує всі форми тероризму та спроби силового перегляду своїх кордонів», – зазначив він.

В інтерв'ю TVN24 заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна заявив, що Польща викличе до свого МЗС російського посла і вручить йому ноту протесту.

«Я думаю, що ми розглянемо можливість сильніше підкреслити не тільки наше невдоволення, але й нашу позицію вже зараз, оскільки такі дії є неприпустимими і абсолютно неприйнятними, особливо в контексті членства Польщі в НАТО і наших союзницьких зобов'язань», – додав він.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього масованого удару по Україні одна з крилатих ракет росії на певний час залетіла до Польщі.

Як повідомляли, сьогодні уночі російські окупанти атакували Україну 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555  та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed».

Влучання зафіксовано також в обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news