logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Польщі намагались пояснити, чому не збили російську ракету, хоч і могли

24-03-2024 17:47964

У Польщі намагались пояснити, чому не збили російську ракету, хоч і могли
Фото: ілюстративне

Польща, яка є країною-членом НАТО, активувала свою систему оборону після повідомлення про масований ракетний удар по Львівщині – у повітря відняли дві пари винищувачів F-16 – два польські і два американські винищувачі.

Про це розповів на брифінгу радник міністра оборони Мечислав Бєнєк, передає «Радіо Свобода».

«Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію», – сказав на ранковому брифінгу радник міністра оборони Мечислав Бєнєк.

Російська ракета, яка летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 кілометрів на годину, залетіла на 2 кілометри вглиб території Польщі.

За словами міністра оборони РП, американські і британські союзники після сьогоднішнього інциденту вирішили залишити на території Польщі до кінця року, а не до кінця березня, системи протиповітряної і протиракетної оборони «Sky Sаbre».

Нагадаємо, під час сьогоднішнього масованого удару по Україні одна з крилатих ракет росії на певний час залетіла до Польщі. У Польщі викличуть посла рф через ракету

Як повідомляли, сьогодні уночі російські окупанти атакували Україну 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555  та 28-ма ударними БпЛА типу «Shahed».

Влучання зафіксовано також в обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Згодом росіяни повторно вдарили у цей же об'єкт.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news