logo
27/04
26/04
2 ...

У ліцеї Мостиської ТГ провели конкурс Великодніх традицій

24-03-2024 18:47927

У ліцеї Мостиської ТГ провели конкурс Великодніх традицій

Напередодні католицького  Великодня  у Ліцеї №3 імені Святої Королеви Ядвіги (Мостиська ТГ) учнівський та педагогічний колективи проводять конкурс Великодніх столів та традицій.  Це  – чудова нагода провести час разом у теплій атмосфері, вивчаючи і пропагуючи  звичаї та традиції Великодніх свят.

Неповторна атмосфера панувала у кожному класі освітнього закладу з польською мовою навчання. Учні, батьки та вчителі підготували гарні столи, прикрашені великодніми символами, які є важливою частиною традицій: писанками, випеченими зайчиками,  баранчиками,  пасками та іншими святковими пасхальними атрибутами

  Перед журі стояло нелегке завдання. Після наради було оголошено результати конкурсу, всі класи відзначені за старанність, творчість, учні з великим ентузіазмом демонстрували свої відмінні знання традицій, вміння та таланти.

  «Завдяки цьому конкурсу, який ми провели зі священнослужителями, розмовляючи про символи, традиції та звичаї Великодня, про мир, якого ми так чекаємо, всі усвідомили, що треба цінувати кожну мить нашого життя, подаровану нам. Цінувати кожен день, який прийшов до нас після зими, бути сповненими надії та віри, що попереду нас чекає Перемога, час, наповнений спокоєм та миром. У цю весняну пору надходить найважливіше зі свят – Великдень. Віра і надія панують у наших серцях», – підкреслила директор ліцею Тереза Тетерич. 

Підготувала Галина Сорока, Leopolis.news 

Фото з відкритих джерел