logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Не два, а три кораблі: у ВМС кажуть про верифікацію пошкоджень російського судна «Іван Хурс»

25-03-2024 09:59327

Не два, а три кораблі: у ВМС кажуть про верифікацію пошкоджень російського судна «Іван Хурс»
Фото: ілюстративне

Крім двох російських кораблів «Ямал» та «Азов», які уразили Сили оборони 23 березня, зараз верифікується інформація і щодо ураження російського середнього розвідувального корабля «Іван Хурс».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає «Укрінформ».

«Стан (суден – ред.) зараз уточнюється. Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці - третьої. Так чи інакше, один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті, і враховуючи пошкодження, можемо сказати, що зараз з 13 одиниць, які росіяни приготували для того, щоб захопити наше південне узбережжя, в строю залишається лише 3 одиниці. А щодо безпосередньо кораблів цього проєкту зі складу саме Чорноморського флоту, не залишилося жодної одиниці. Окрім того, було уражено будівлю Військово-морської бази в Севастополі та нанесено вогневе ураження по паливно-мастильних складах», - повідомив Плетенчук.

Відповідаючи на запитання щодо третього корабля, який уразили Сили оборони, речник підтвердив, що йдеться про російський середній розвідувальний корабель «Іван Хурс».

«Фактично я сьогодні вам першим підтверджую щодо ураження безпосередньо великих десантних кораблів. Тому що, звісно, такі заяви потребують верифікації з кількох джерел для того, щоб бути впевненими, що ми зараз не дезінформуємо з вами українське суспільство», - відзначив речник.

Нагадаємо, ввечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі прогриміло близько 10 вибухів. Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов», центр зв'язку і декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації у тимчасово окупованому Севастополі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news