logo
26/04
2 ...

У Рудному жінка та 7-річна дитина отруїлись чадним газом

25-03-2024 12:27427

У  Рудному жінка та 7-річна дитина отруїлись чадним газом
Фото: ілюстративне

Вчора, 24 березня, у приватному житловому будинку в Рудному сталось отруєння чадним газом.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР із посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Чадним газом отруїлись 37-річна жінка та 7-річна дівчинка. Їх у стані середньої важкості доправили до лікарень. Аварійна бригада Львівської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» припинила подачу газу до будинку.

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 14 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 40 людей, з них 14 – діти. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові котли чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії – вибуху, пожежі, руйнування та отруєння. Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

Leopolis.news