logo
26/04
2 ...

У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола (ФОТО)

25-03-2024 14:19671

У Львові вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 25 березня, у Львові відбулися пам'ятні заходи, присвячені 25-й річниці загибелі громадського діяча та політика, голови Львівської обласної ради першого демократичного скликання В’ячеслава Чорновола.

Біля пам'ятника видатному українцю та Герою України зібралися громадськість, військовослужбовці, молодь, влада, депутати Львівської обласної ради теперішнього і попередніх скликань, а також соратники В’ячеслава Чорновола, інформує пресслужба ЛОР.

«Для мене честь представляти сьогодні Львівську обласну раду, де В'ячеслав Чорновіл був першим головою. Це людина, яка все своє життя присвятила боротьбі за українську незалежність. Часто можемо почути вислів, що історія не знає умовного способу. Але наша, українська історія має право на умовний спосіб. Ми маємо право думати й говорити вголос про те, якою б могла бути Україна, якби здобула незалежність на початку 20 століття. Якби не було Голодомору, не було розстріляного відродження, розстрілів у тюрмах і катівень по монастирях.

І що б було, якби Чорновіл не загинув за нез'ясованих обставин 1999-го року?

Ці питання треба задавати світові та собі. В'ячеслав Максимович казав, що Україна починається з себе. Україна починається з кожного з нас. І напевно ми маємо задати собі питання, що ми зробили, щоб над українською державою майорів український прапор. Велика подяка В'ячеславу Чорноволу за все, що він зробив для української держави», – сказав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Під час віче присутні поклали квіти до пам'ятника Вячеславу Чорноволу, а також спільно заспівали «Не пора, не пора, не пора!» та «Боже великий, єдиний».



Також сьогодні о 18:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) за підтримки Львівської обласної ради відбудеться вечір пам’яті «Чверть століття Україна без В’ячеслава Чорновола». Ініційований вечір пам’яті соратниками В’ячеслава Чорновола – Ігорем Калинцем, Михайлом Косівим, Степаном Давимукою, Миколою Горинем, Ореславою Хомик, Ярославом Кендзьором.

Leopolis.news