logo
27/04
26/04
2 ...

У Стоматологічному медцентрі ЛНМУ запрацював кабінет інноваційних технологій

26-03-2024 20:23192

У Стоматологічному медцентрі ЛНМУ запрацював кабінет інноваційних технологій
Фото: відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького

У  Стоматологічному медичному центрі Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького почав діяти кабінет інноваційних технологій. Тут проводитимуть обстеження та лікування пацієнтів за допомогою сучасного цифрового обладнання, нещодавно придбаного Університетом –  інтраорального сканера 3shape Trios 5 та Системи Zebris JMA Optic – цифрової лицевої дуги. Усе це обладнання дозволяє впровадити діагностику та лікування пацієнтів в діджітал протоколі. До слова, подібна техніка є не в кожній приватній стоматологічній клініці, тому це однозначно робота на перспективу.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Представив нове обладнання, як-то кажуть, «в дії», директор Стоматологічного медичного центру Володимир Шибінський. Він принагідно зауважив, що стоматологія – це та галузь в медицині, де цифрові технології  розвиваються стрімкими темпами. Готуючи майбутніх дантистів, нам потрібно бути не лише в курсі тих новинок, що пропонують на ринку розробники, а й вміти ними користуватися. 

Виконувач обов’язків ректора, доктор медичних наук Орест Чемерис, оцінивши можливості нової техніки, висловив впевненість, що студенти та інтерни Університету вже найближчим часом зможуть освоїти цю апаратуру та технологію, аби згодом застосовувати її на практиці. Окрім того, Стоматологічний медичний центр Університету – це єдиний заклад в області, де надають безплатну стоматологічну допомогу військовим, членам їх родин, тимчасово переміщеним особам. До слова, на сьогодні майже 700 учасників бойових дій та близько 2 тисяч тимчасово переміщених осіб було проліковано в стоматцентрі. Завдяки інноваційним технологіям цю допомогу можна буде надавати на якіснішому рівні.

Інтраоральний сканер дає можливість отримати всю інформацію про стан зубів пацієнта за кілька хвилин, похибка вимірів при цьому складає до 3 мікронів. Отриману інформацію можна на комп’ютері візуалізувати у план лікування з демонстрацією пацієнтові зображення актуального та планового.

Німецька система  Zebris JMA Optic (цифрова лицьова дуга)  за допомогою оптичних сенсорних технологій останнього покоління дозволяє за лічені хвилини визначити та передати у зуботехнічну лабораторію інформацію про положення та рухи щелеп пацієнта. А головне – ця інформація дозволяє лабораторії автоматично отримати повністю налаштований віртуальний артикулятор. Якщо раніше зліпок зубів робили з гіпсу чи інших матеріалів, то зараз це відбувається шляхом сканування за лічені хвилини з максимальною точністю відображення контактних поверхонь, в різних положеннях та проекціях щелепи.

І на додаток до цих систем кабінет інноваційних технологій Стоматологічного медичного центру Університету обладнаний 3Д принтером SprintRay Pro S 55, мийкою та полімерізаційною лампою. При досконалій точності, принтер дає можливість швидко виконувати реставрації, до прикладу, тимчасові коронки можна виготовити за 4 години. На ньому також дуже зручно виготовляти зубні шини чи капи, навчальні моделі для студентів.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, утримуючи лідерські позиції серед медичних ЗВО країни, постійно дбає про осучаснення матеріально-технічної навчальної бази, а відтак про конкурентоспроможність наших випускників на ринку медичних послуг.

Leopolis.news