logo
27/04
26/04
2 ...

Колектив географічного факультету підтримав кандидатуру Володимира Біланюка на посаду декана факультету

26-03-2024 19:55447

Колектив географічного факультету підтримав кандидатуру Володимира Біланюка на посаду декана факультету
Фото: пресцентр ЛНУ ім. І. Франка

25 березня 2024 року відбулася Конференція трудового колективу географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

На порядок денний було винесено питання щодо погодження кандидатури доцента Володимира Біланюка на посаду декана географічного факультету, повідомив пресцентр університету.

У засіданні також взяли участь ректор університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник, перший проректор Андрій Гукалюк, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар і голова Первинної профспілкової організації працівників Університету Юліан Бек.

Під час засідання делегати Конференції заслухали й обговорили програму розвитку факультету, яку презентував Володимир Іванович. Опісля запитань, виступів та обговорення програми, Конференція погодила кандидатуру доцента Володимира Біланюка на посаду декана географічного факультету.

Географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка є одним із провідних наукових і навчально-методичних центрів підготовки висококваліфікованих фахівців. На факультеті функціонує дев’ять кафедр –  кафедра фізичної географії, кафедра економічної і соціальної географії, кафедра геоморфології і палеогеографії, кафедра раціонального використання природних ресурсів і охорони природи, кафедра географії України, кафедра ґрунтознавства і географії ґрунтів, кафедра конструктивної географії і картографії, кафедра туризму і кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій.

Підготовку здобувачів здійснюють за спеціальностями «Середня освіта», «Екологія», «Науки про Землю», «Географія», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Харчові технології». Разом з тим, студенти отримують практичні навички у науково-дослідних та навчальних лабораторіях, а навчальні практики, базами яких є стаціонари Університету, студенти-географи проходять у наймальовничіших куточках Карпат, Полісся, Розточчя та Передкарпаття, вивчаючи особливості природи і господарства України.

Заначимо, що сьогодні на факультеті навчаються майже 1300 студентів, а освітній процес забезпечують понад 110 науково-педагогічних працівників, 90% з яких мають науковий ступінь кандидата наук, доктора наук чи доктора філософії.

Нагадаємо, відповідно до вимог чинного законодавства, Статуту Університету та згідно із Положенням про призначення декана факультету у Львівському національному університеті імені Івана Франка Ректор звертається до Конференції трудового колективу факультету з поданням про надання згоди на призначення відповідної кандидатури. Атестаційно-кадрова комісія Вченої ради Університету перевіряє відповідність кандидатури на посаду декана факультету кваліфікаційним вимогам, встановленим Законом України «Про вищу освіту» (зі змінами) та Статутом Університету, документи, які підтверджують рівень володіння державною мовою, наявність програми розвитку факультету. У разі надання згоди Конференції трудового колективу факультету щодо призначення на посаду декана факультету, претендент упродовж п’яти робочих днів подає заяву та інші документи, передбачені законодавством.

Ректор університету упродовж 10 робочих днів укладає контракт та видає наказ про призначення на посаду декана факультету.