logo
27/04
26/04
2 ...

Учні та педагоги Мостиської ТГ побували у Ряшівському університеті на Дні відкритих дверей

27-03-2024 16:01840

Учні та педагоги Мостиської ТГ побували у Ряшівському університеті на Дні відкритих дверей

Випускники Мостиських шкіл разом з делегацією з Львівщини на запрошення ректора Ряшівського університету п. Сильвестра Чопека відвідали цей престижний європейський навчальний заклад.

«Під час зустрічей і презентацій на Дні відкритих дверей у Ряшівському університеті вступники мали змогу отримати необхідну інформацію про навчання у вузі, факультети і спеціальності. Це також допоможе їм визначитися з вибором майбутнього фаху,  з якою саме сферою діяльності у майбутньому пов’язати своє життя», – зауважила начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської ТГ  Надія Гнатовська.

Ряшівський (Жешувський) університет є найбільшим закладом вищої освіти південно-східної Польщі. В закладі здійснюється навчання майже за 70 напрямами підготовки, тому кожен з учасників учнівської делегації з Львівщини зміг знайти те, що цікавить саме його.

Випускники після зустрічей в університеті, зацікавлених розмов та ознайомлення з навчальним процесом у вузі, поділилися своїми враженнями.

«Мене вразило те, що тут працюють видатні науковці та викладачі, а найсучасніші лабораторії обладнані всіх необхідним. А стажування та міжнародні програми академічної мобільності – одні з найбільших переваг цього університету», – висловив свою думку учень 11 класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст» Даниїл Чип.

«День відкритих дверей в університеті був захоплюючим і інформативним досвідом! Зустріч з професорами допомогла краще зрозуміти атмосферу та можливості навчання. Це була чудова нагода відкрити для себе нові горизонти та зробити важливий вибір для майбутньої освіти»,  – з усмішкою на обличчі розповів учень ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ» Максим Матейко. 

«Приємно, що для нас, випускників з України, були організовані зустрічі з відповідальними працівниками вузу, які протягом вступної кампанії допоможуть нам у вирішенні різного роду питань щодо вступу в університет», – зазначила учениця Ліцею №3 м. Мостиська ім. Королеви Ядвіги Лілія Червінська. 

«Для себе я почерпнув багато корисної інформації, яку нам надали представники університету. Навчальний заклад надає великі можливості для кожного, хто хоче в майбутньому досягти успіхів у своїй діяльності», – поділився своїми враженнями учень Ліцею №3 м.Мостиська ім. Королеви Ядвіги Павел Вйонцек. 

Галина Сорока для Leopolis.news 

Фото з відкритих джерел