logo
27/04
26/04
2 ...

На Львівщині судитимуть ексзаступника директора вугільного підприємства через закупку пального за завищеними цінами

27-03-2024 17:25253

 На Львівщині судитимуть ексзаступника директора вугільного підприємства через закупку пального за завищеними цінами
Фото: ілюстративне

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора одного з державних вугільних підприємств Львівщин, якому інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, у 2023 році між підприємством та суб’єктом господарювання було укладено договір на закупівлю дизельного пального з доставкою для потреб шахти. 

Обвинувачений, будучи уповноваженою особою, неналежно виконав свої службові обов’язки. Зокрема, не провів цінового дослідження ринкової вартості пального. 

Він проігнорував той факт, що цінова пропозиція постачальника є неконкурентоздатною та значно завищеною, і не ініціював питання щодо розірвання договору. 

Внаслідок цього державному підприємству завдано збитків на суму майже 390 тис. грн. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції України у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Про підозру йому оголосили у січні 2024 року.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news