logo
27/04
26/04
2 ...

У Журавненському будинку підтриманого проживання для дітей-вихованців, евакуйованих з Запоріжжя, обладнали майданчик

27-03-2024 19:45247

У Журавненському будинку підтриманого проживання для дітей-вихованців, евакуйованих з Запоріжжя, обладнали майданчик
Фото: Львівська ОВА

За два роки роботи Журавненський будинок залучив до співпраці десятки міжнародних та українських благодійних фондів, громадських організацій та благочинців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Облаштували майданчик благочинці з українсько-польського благодійного фонду «Сила майбутнього». Його вартість становить майже 300 тисяч гривень. Майданчик уже вподобали діти, які через війну переїхали на Львівщину із Запоріжжя.       

«Майданчик – лише частина тієї роботи, яку ми здійснили за два роки. За цей час за підтримки влади та допомоги багатьох міжнародних та благодійних організацій вдалося трансформували старі зачинені приміщення санаторію у сучасну, комфортну установу. 

Звісно, роботи з модернізації ще багато, але уже зараз ми маємо сучасне обладнання для пральні, з урахуванням усіх стандартів облаштували вбиральні, обладнали новітнім обладнанням харчоблок. А ще є нові меблі, генератори, котел, дві машини. Майже усюди замінили вікна та двері. У цьому нам допомогли благочинці. 

Щодо ремонтних робіт, то ми їх зробили здебільшого за бюджетні кошти. Тож у нас є чудові спальні, кухня, кімнати для ігор, занять спортом і проведення дозвілля», – розповідає директорка установи Ольга Буянова.  

Загалом, Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу за два роки роботи залучив до співпраці десятки міжнародних та українських благодійних фондів, громадських організацій та благочинців. 

Це, зокрема, Норвезька рада у справах біженців, міжнародна організація МОМ, товариство Червоного Хреста, Данська рада у справах біженців,  благодійники з міста Олькуш, що у Польщі, БФ «Сила майбутнього», партнери з м. Білефельд, що у Німеччині, фонд «STAY SAFE UA», БФ «Щасливе сонечко» та інші.

«Журавненський будинок підтриманого проживання – чудовий приклад для наслідування. Адже з допомогою благодійників та підтримки органів влади, тут створили гарні умови для перебування 85 дітей, які до повномасштабного вторгнення мешкали у будинку дитини «Сонечко», що діяв у Запоріжжі», – розповів керівник департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес.

До слова, Львівщина активно працює над створення у територіальних громадах будинків підтриманого проживання, які надаватимуть соціальні послуги людям поважного віку, з інвалідністю, а також внутрішньо переміщеним українцям пільгових категорій. Уже зараз багато громад Львівщини розглядають можливість створити такі установи. Зокрема, Новокалинівська, Перемишлянська, Миколаївська, Комарнівська, Мостиська, Стрілківська, Львівська, Івано-Франківська, Східницька, Стрийська, Ходорівська, Радехівська, Лопатинська, Червоноградська, Дрогобицька територіальні громади. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news