logo
27/04
26/04
2 ...

Сесія Львівської міськради прийняла рішення про розвиток Гамаліївського водосховища

28-03-2024 18:12358

Сесія Львівської міськради прийняла рішення про розвиток Гамаліївського водосховища
Фото: ЛМР

Сьогодні сесія Львівської міської ради підтримала Меморандум про співпрацю між Львівською міською радою, Новояричівською селищною радою, Мурованською сільською радою щодо намірів знайти спільні шляхи розвитку Гамаліївського водосховища.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Хочемо завдяки співпраці з Новояричівською селищною радою, Мурованською сільською радою спільно напрацювати шляхи розвитку Гамаліївського водосховища. А саме: покращення його екологічного стану та рекреаційної привабливості для мешканців громади», - пояснив Тарам Кубай, директор департаменту містобудування.

Відтак, Меморандум передбачає спільне напрацювання Програми заходів з очищення та розвитку Гамаліївського водосховища та інших водойм – зменшення забруднення та збільшення спортивного і рекреаційного потенціалу. Для цього буде створена спеціальна робоча група.

Нагадаємо, у грудні минулого року сесія підтримала підписання Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою, Пустомитівською міською радою, Сокільницькою сільською радою та Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну щодо намірів знайти спільні шляхи забезпечення чистоти Щирецького водосховища (озера Наварія), річок Щирка, Малечковича та Ковир.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news