logo
27/04
26/04
2 ...

Група «ділків» організувала у гаражах на Львівщині підпільну гуральню

29-03-2024 11:51251

Група «ділків» організувала у гаражах на Львівщині підпільну гуральню
Фото: ТУ БЕБ у Львівській області

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області викрили організовану групу, яка незаконно виготовляла та продавала алкогольні напої відомих марок. Наразі провадження скеровано до суду, винуватцям загрожує позбавлення волі від трьох до п’яти років з конфіскацією вилученого.

Про це повідомляє ТУ БЕБ у Львівській області.

Слідством встановлено, що впродовж серпня - жовтня 2023 року 5 осіб незаконно виготовляли та зберігали контрафакт у гаражних приміщеннях на Львівщині.

Обвинувачені працювали без відповідних ліцензій та без державної реєстрації суб’єкта господарювання. На фальсифіковані алкогольні напої вони клеїли підроблені марки акцизного податку.

Детективи провели обшуки, вилучили та арештували обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

Серед вилученого понад 3 тис. літрів готової продукції, спирт, підроблені марки акцизного податку тощо. Орієнтовна вартість фальсифікату становить понад пів мільйона гривень.

Наразі п’ятьом особам повідомлено про підозру за ч.3 ст.28 - ч.2 ст. 204, ч.1 ст.204, ч.1 ст. 199 Кримінального Кодексу України.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Національної поліції України. Процесуальне керівництво – прокурори Львівської обласної прокуратури.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news