logo
27/04
26/04
2 ...

Під час перевірки транспортних засобів на Львівщині виявили «нелегального» перевізника

29-03-2024 13:43156

Під час перевірки транспортних засобів на Львівщині виявили «нелегального» перевізника
Фото: Львівська ОВА

Послуги з перевезення пасажирів надавалися за напрямом Львів-Пустомити-Дрогобич.

 

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Днями працівниками департаменту дорожнього господарства ЛОВА за сприяння Управління патрульної поліції у Львівській області ДПП НП України, Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті здійснено перевірку вимог транспортного законодавства, під час надання послуг з перевезення пасажирів.

Під час перевірки виявлено порушення законодавства України на транспортних засобах, що надавали послуги із перевезення пасажирів за напрямом Львів-Пустомити-Дрогобич, а саме неофіційно працевлаштовані водії підприємства «ЕКСПРЕС-ТАКСІ-2020». Даний перевізник здійснює перевезення пасажирів в режимі регулярного автобусного сполучення під виглядом надання послуг з перевезення в режимі таксі.

«Нелегальні» пасажирські перевезення – це в першу чергу відсутність безпеки проїзду, на таких перевезеннях пасажири не є застрахованими, водії не проходить медичного огляду, а транспортний засіб не проходить огляд механіка на справність, що суттєво впливає на безпеку проїзду.

«Нелегальні перевезення є неприпустимими. Першочергово – це небезпека для пасажирів, а також недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом за рахунок несплачених податків та соціальних внесків. Водії, які працюють без ліцензій або ж отримують її на нетривалі перевезення, а займаються протилежним, нестимуть відповідальність відповідно до закону», – зазначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Життя кожного пасажира в його ж руках. Департамент дорожнього господарства ЛОВА закликає мешканців області користуватись послугами легальних перевізників, бути пильними та не дозволяти іншим наражати Вас на небезпеку!

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news