logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський провів Ставку: обговорили наслідки нічних обстрілів

29-03-2024 15:30568

Зеленський провів Ставку: обговорили наслідки нічних обстрілів
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський провів сьогодні засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це він написав у соцмережах. 

За словами Зеленського, це перша Ставка, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко.  

«Виклики дуже серйозні», – наголосив президент. 

«Російські терористи знову били по українській енергетиці. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голови правлінь «Укренерго» та «Нафтогазу» Володимир Кудрицький та Олексій Чернишов доповіли про завдану шкоду та відновлювальні роботи. Обговорили найбільш дієві способи фізичного захисту та їх упровадження на інших об’єктах», – зазначив Зеленський. 

За його словами, цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині.  

«Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні», – додав Зеленський. 

Друге питання, яке розглянули на Ставці, – контракти на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час і на перспективу.  

«На перший план вийшла потреба в ППО. Через інтенсивність російських обстрілів необхідно швидше поповнювати запаси. Доручив посилити роботу з партнерами. Розраховуємо на їхню швидку реакцію», – зазначив президент.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news