logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Львів’ян запрошують на виставку «Пам’ять, закарбована в металі»

29-03-2024 19:37305

Львів’ян запрошують на виставку «Пам’ять, закарбована в металі»
Фото: ЛОВА

Вчора, 28 березня, в одному із виставкових залів Літературно-меморіального музею Івана Франка в Нагуєвичах відкрилася фалеристична виставка «Пам'ять, закарбована в металі», на якій представлені пам’ятні значки із фондів Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Під час відкриття виставки старша наукова співробітниця музею Тетяна Лазорак, яка і підготувала цей проєкт, розповіла багато цікавого про історію виникнення такої науки, як фалеристика та унікальності мініатюрних металевих значків, які можуть багато розповісти про історію, про місто, про події.

В значках, в мініатюрі розповідається про важливі події і дати життя та розвитку країн, міст, підприємств, закарбовані пам'ятки архітектури, історії, природи, відображено головні риси озер, річок, гір та вершин, міст і курортів, національних парків музеїв та заповідників.

Значки на виставці поділені за тематикою – «Відомі постаті України», «Франкіана», «Курорти України», «Символи України», «Зарубіжні міста», «Міста України», «Місто Львів», «Музеї України» та «Музеї Львова». 

Колекціонування значків вже давно стало одним з наймасовіших захоплень, яке об’єднує в собі цілі клуби і просто окремих колекціонерів. Деякі з колекціонерів передали свої надбання до Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news