logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Червонограді створюватимуть мурали: шукають меценатів

03-04-2024 18:11632

У Червонограді створюватимуть мурали: шукають меценатів
Фото: ЛОВА

Торік, управління туризму та курортів Львівської ОВА провели розширену нараду із туристичним середовищем щодо створення культурно – мистецького простору та туристичного маршруту у Червонограді.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Ідея полягає у створенні муралів, які перетворюють сірий простір на виразний та захоплюючий ландшафт, який вражає своєю красою, емоційною насиченістю та соціальним змістом. 

Мурали стають певними магнітами в містах та значно збільшують туристичну привабливість території, мотивують місцевих жителів та стимулюють соціально - економічний розвиток місцевості. Також привертають увагу туроператорів та екскурсоводів, які формують це у туристичний продукт для кінцевих споживачів – жителів громади та гостей.

«Ми прагнемо змінити шаблонну думку про Червоноград, як промислове, шахтарське місто та позиціонувати його, як арт столицю України. Цей край багатий на майстрів, чиї ремесла створюють мистецьке обличчя нашого регіону зберігаючи та популяризуючи культурну спадщину: гончарство, писанкарство, різьбярство – це і є однією із ідей, які будуть відображені на стінописах. Окрім цього, планують зображувати мурали на інші тематики, які стосуються міжнародних партнерів та країн, які допомагають нашій країні протистояти ворогу та найбільш пам’ятні події, які супроводжували наших бійців та народ на шляху до збереження нашої країни та незалежності», –  зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Наразі для втілення цього задуму потрібна підтримка донорів та меценатів. 

Якщо ви, як приватна особа, бізнес чи компанія зацікавлені в розвитку мистецького простору та хочете зробити свій внесок, зв’яжіться з командою управління туризму та курортів Львівської ОВА, щоб разом створювати унікальні арт простори та стимулювати розвиток місцевості.

Контакти:
+380 97 502 34 08
tourism@loda.gov.ua
facebook.com/UtkLODA

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news