logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

Фінляндія оголосила про новий пакет для України на €188 млн

03-04-2024 16:26416

Фінляндія оголосила про новий пакет для України на €188 млн
Фото: Офісу президента

Фінляндія надасть Україні 23-й пакет військової допомоги на 188 млн євро.

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Фінляндії Александру Стуббу за новий, пакет допомоги, інформує Офіс Президента України.

Президент Фінляндії повідомив, що фінський уряд ухвалив рішення про виділення пакета минулого тижня.

«Пакет, зокрема, містить засоби для протиповітряної оборони, а також артилерійські боєприпаси великого калібру», — заявив Александр Стубб.

Фінський президент наголосив, що підтримка України з боку Фінляндії триватиме й надалі.

«Ми, фіни, не дуже балакучий народ. Ми воліємо діяти, а не говорити. І цей 23-й пакет — це те, що допоможе задовольнити потреби України, про які мені розповів Президент Зеленський», — додав Александр Стубб.

 

Таким чином, загальна сума підтримки, яку надала Фінляндія з початку широкомасштабної агресії, наблизилася до 2 млрд євро.

Крім того, Фінляндія готує чотирирічний план підтримки України. Бюджет на розвиток і відбудову становить 290 млн євро.

За допомогу також подякував міністр оборони Рустем Умєров: «Я вдячний нашим фінським партнерам і міністру Антті Хаккянену за новий пакет військової допомоги Україні вартістю 188 мільйонів євро.

Ми також посилюємо нашу оборонну співпрацю: сьогодні Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу та поглиблюватиме співпрацю в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Разом ми сильніші. Дякую за вашу непохитну підтримку».

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александер Стубб підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news