logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Письменниця Галина Пагутяк уже традиційно спрямувала кошти від презентації романів на допомогу ЗСУ

05-04-2024 14:34226

Письменниця Галина Пагутяк уже традиційно спрямувала кошти від презентації романів на допомогу ЗСУ
Фото: з відкритих джерел

В історичному відділі музею «Дрогобиччина» знана сучасна українська письменниця, лауреатка Шевченківської премії Галина Пагутяк презентувала свій новий роман «Нічний подорожній». Він став своєрідним продовженням попереднього роману «Око світу» і визнані  першими художніми творами про УПА, присвячені для підлітків.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

У зустрічі з письменницею взяли участь історики, педагоги-організатори Дрогобицьких гімназій та ліцеїв, журналісти, шанувальники творчості сучасної знакової української письменниці. Ці романи Галиною Пагутяк написані на основі спогадів очевидців та, Богу дякувати, нині живих учасників тих буремних визвольних УПА подій. Сама презентація організаторами була змістовно продумана.

Кошти, виручені від продажу під час презентації книжок, а це 4250 гривень, авторка романів і волонтерка Галина Пагутяк черговий раз спрямувала на допомогу ЗСУ.

За словами наукової працівниці музею Марії Головкевич, незабаром з письменницею Галиною Пагутяк передбачено провести спільний  пізнавально-просвітницький тур з презентацією цих романів у навчальних закладах Дрогобицької ТГ та району.

«Бо, – зазначила Марія Головкевич, – життям доведено, що історію минулої боротьби українців за незалежність  необхідно знати і вивчати. Бо нині, на жаль, на нашу соборну державу зазіхнув той самий московський окупант, від якого Батьківщину захищала нескорена УПА».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news