logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львівському органному залі пройде концерт «Земля предків»

08-04-2024 10:40334

У Львівському органному залі пройде концерт «Земля предків»
Фото: Львівський органний зал

14 квітня о 19:00 у Львівському органному залі відбудеться концерт «Земля предків». Це буде вечір симфонічних премʼєр, де звучатиме музика молодих композиторів: Дмитра Малого, Володимира Богатирьова та Івана Остаповича. Усі твори програми були написані за останні три роки. Три з чотирьох творів будуть виконані вперше! На сцені цього вечора – Луганський філармонійний оркестр під батутою Івана Остаповича.

Про це повідомляє пресслужба Львівського органного залу.

На слухачів чекає світова премʼєра увертюри «Земля предків» харківського композитора Дмитра Малого. Це погляд на архаїку крізь призму сьогодення, у якій показаний справжній український дух в його різноманітних проявах: щирий, ліричний, часом сумний, проте завжди незламний.

Вперше звучатимуть і «Чотири слова про коломийку» – оркестрове перекладення іншого твору композитора – «Сім слів про коломийку», що був написаний для скрипки соло. У жанрі гуцульського танцю Дмитро Малий розкриває найкращі риси українців.

Також світовою прем'єрою стане виконання Концерту-колажу для оркестру Володимира Богатирьова. У творі закладена строкатість та оригінальність в ефектному симфонічному звучанні.

Завершить симфонічний вечір винятково спокійна та загадкова симфонія «Дерево снів» Івана Остаповича, премʼєра якої відбулася у 2023 році.

Львівський органний зал у рамках стратегії промоції української класики Ukrainian Live продовжує відкривайте світові нову українську академічну музику. На концерті 14 квітня буде здійснено аудіо- та відеозапис, і скоро твори молодих композиторів можна буде почути в мобільному додатку Ukrainian Live Classic по всьому світу.

Але перед цим організатори запрошують почути наживо, як звучить сучасна музика України у Львівський органний зал.

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу за адресою вул. С. Бандери, 8.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news