logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

На Львівщині затримали на хабарі керівника служби кінологічного забезпечення ДПСУ (ФОТО)

08-04-2024 14:10453

На Львівщині затримали на хабарі керівника служби кінологічного забезпечення ДПСУ (ФОТО)
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Служба безпеки викрила на корупції начальника служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби, який за хабар обіцяв «відмазати» товариша від тюрми.

Як управління СБ України у Львівській області, посадовець гарантував фігуранту кримінального провадження, причетного до незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон, вирішити «питання» щодо закриття проти нього справи.

Для цього прикордонник пообіцяв з’ясувати у колег інформацію та повпливати на слідчих районного відділу поліції.

Згодом до оборудки він залучив 36-річного  пособника, мешканця Львівщини, який, нібито, мав займатись вирішенням питання і надалі спілкуватися із «клієнтом».

Свої послуги ділки оцінили у $ 2000 США.

Правоохоронці затримали чоловіків після зарахування хабара - 77 500 гривень на банківську картку одного із співучасників.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою),

ч.3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Їм вже обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою із правом внесення застави.

Як уточнили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення застави: понад 242 тисячі гривень для військового та більше 150 для цивільного.  

51-річний полковник прикордонної служби – начальник служби кінологічного забезпечення Західного регіонального управління Державної прикордонної служби 

Триває слідство для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності й інших осіб причетних до вказаної протиправної схеми.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news