logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Зеленський підписав безпекову угоду з Латвією

11-04-2024 14:092491

Зеленський підписав безпекову угоду з Латвією
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський разом із Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом поставили підписи під двосторонньою безпековою угодою між нашими країнами. 

Про це Зеленський повідомив у Телеграм. 

Як зазначив Зеленський, згідно з угодою Латвія надаватиме Україні військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. Крім того, Латвія бере на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки України в кіберзахисті, розмінуванні, безпілотних технологіях та безумовно сприяє нашому вступу до ЄС і НАТО.  

«Дякую дружній Латвії! Це саме та конкретика й прогнозованість, якої потребує наша боротьба за свободу та незалежність», – наголосив Президент України.

ТЕКСТ УГОДИ

Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією. Цей документ підписують на виконання Спільної декларації про підтримку України від 12 липня 2023 року. Загалом до неї приєдналися 32 держави.

Як повідомляли, сьогодні Президент України Володимир Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя та для перемовин із главами держав-партнерів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news