logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Україна відкрила посольство у Конго

11-04-2024 17:53380

Україна відкрила посольство у Конго
Фото: МЗС України

10 квітня в рамках турне країнами Африканського континенту спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх здійснив візит до Демократичної Республіки Конго з метою участі у церемонії офіційного започаткування діяльності Посольства України у м.Кіншаса.

Як інформує МЗС України, у заході також взяли участь високі представники Міністерства закордонних справ та Франкофонії ДРК, конголезької громадськості, члени акредитованого в ДРК дипломатичного корпусу та представники ЗМІ.

«Відкриття української дипломатичної установи у м.Кіншаса та нещодавнє відкриття Почесного консульства ДРК у м.Ужгород є свідченням зацікавленості наших країн в активізації двостороннього співробітництва на усіх рівнях», - зазначив Максим Субх.

Під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром, міністром закордонних справ та Франкофонії Демократичної Республіки Конго Крістофом Лутундула Апала Пен’Апала, спецпредставник високо оцінив позицію ДРК щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у її протидії збройній агресії Російської Федерації. Максим Субх висловив вдячність уряду ДРК за надану згоду на відкриття дипломатичного представництва України. Сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва, а також взаємодію у рамках міжнародних організацій. Максим Субх передав особисте послання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби очільнику зовнішньополітичного відомства ДРК та запросив Кіншасу взяти участь у Глобальному саміті миру.

Максим Субх поінформував Крістофа Лутундулу Апала ПенʼАпалу про стан реалізації ініціативи Президента України щодо забезпечення продовольчої безпеки Африканського  континенту.

У рамках візиту до ДРК, також відбулася зустріч спецпредставника з віцепремʼєр-міністром, міністром національної оборони та колишніх комбатантів Демократичної Республіки Конго Жан-Пʼєром Бембою Гомбо.

Офіційне відкриття Посольства України у ДРК відбулося у рамках виконання доручення Президента України з посилення дипломатичної присутності України на Африканському континенті. Найближчим часом планується відкриття дипломатичних установ України ще у пʼяти країнах Африки.

Leopolis.news