logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

Очільник МЗС Польщі закликав створити в Україні систему ППО, як в Ізраїлі

14-04-2024 13:59349

Очільник МЗС Польщі закликав створити в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
Фото: Укрінформ

Міністерстві закордонних справ Республіки Польща засудили напад Ірану на Ізраїль. Як запевнили в польському зовнішньополітичному відомстві, поляки в Ізраїлі перебувають у безпеці.

Про це пише «Польське радіо».

У неділю вранці, 14 квітня, заступник голови МЗС Анджей Шейна повідомив в ефірі телеканалу TVP Info, що під час нападу громадяни Польщі не постраждали.

«Поляки та польки, які проживають на території Ізраїлю, перебувають в безпеці. Під час атаки ніхто не загинув. Я запевняю та заспокоюю родини тих, чиї близькі знаходяться в Ізраїлі. На щастя, ніхто не постраждав. Можете бути спокійні», —звернувся віце-очільник польської дипломатії.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, зі свого боку, привітав Ізраїль із вдалим «відбиттям масштабної іранської повітряної атаки з кількох напрямків». Водночас високопосадовець закликав створити систему протиповітряної оборони над Україною, подібну до «залізного купола» в Ізраїлі.

«Нині варто було б посилити протиракетну оборону Ізраїлю та оснастити Україну подібними системами. Найпростіший шлях — розблокувати американський пакет допомоги Україні та Ізраїлю», — написав голова польської дипломатії у соцмережах.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news