logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

У Львові розпочався Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024 (ФОТО)

16-04-2024 11:12331

У Львові розпочався Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024 (ФОТО)

З 14 по 28 квітня у Львові відбувається  традиційний Міжнародний фестиваль джазу Lviv Jazz Days 2024, який об’єднує музикантів та фанатів цього музичного стилю.

Про це повідомили організатори VINIL concert agency.

Впродовж семи днів кращі джазові виконавці України, а також іноземні гості даруватимуть виняткову музику та блискучу живу гру для усіх поціновувачів справжнього джазу!

Окрім того, вперше за шестирічну історію  фестивалю, організаторами впроваджено систему єдиного квитка-абонемента на усі 7 концертів, вартість якого становить  від 700 до 900 грн!

Охочі піти на який окремий концерт в рамках фестивалю матимуть можливість купити вхідний квиток та обрати будь-яке вільне місце у глядацькому залі! Вартість вхідного квитка 350 грн. Тож купувати абонемент набагато вигідніше.

Відкрили фестиваль вчора, у неділю 14 квітня, програмою «І плине  JAZZ».

«Джаз у Львові – це вишукані нішеві парфуми, у яких поєднуються найнесподіваніші нотки – від танго та джазових стандартів до авторських композицій та українських народних пісень, наших рідних «стандартів».

І саме це шалене поєднання найнесподіваніших стилів та барв творить унікальний букет львівського джазу», - відкриваючи фестиваль зазначили організатори VINIL concert agency.

У концерті-відкритті фестивалю відбулася подорож джазовим Львовом від 30-х років до сучасності.

У виконанні львівської співачки Марічка Стоколяс звучали вишукані українські класичні композиції у супроводі FIJI Band та унікальні аранжування маестро джазу Усеіном Бекіровим українських пісень у супроводі IIM Band.

Наступні концерти фестивалю:

2 день

16.04 (вівторок) 19:00 – «O.N.E.»  (Польща). 

Перший у Польщі повністю жіночий інструментальний джазовий колектив. Акустичний квартет.

3 день

20.04 (субота) 19:00 – Ella Fitzgerald Tribute.

Перша Леді пісні. Королева джазу.

Мама скету та голосової імпровізації.

13-разова лауреатка «Греммі».

На пошану одній з найяскравіших співачок 20 століття. У концерті прозвучать хіти джазової класики з репертуару легендарної співачки Елли Фітцджеральд у виконанні кращих джазменів і джаз-леді Львова.

4 день

25.04 (четвер) 19:00 – Opera Avangard» & «Groove Syndicate».

Opera Avangard - це комʼюніті, яке обʼєднує різних музикантів на джемах та концертах, що з початку повномасштабного вторгнення організувало понад 7 благодійних подій. 

Для вас прозвучить авторська програма від п'ятьох учасників колективу: 

Андрій Кізім - саксофон 

Ігор Владика - гітара 

Максим Чмир - клавішні 

Ростислав Дронь – бас-гітара 

Данило Білоус – ударні

Groove Syndicate - це об’єднання музикантів з унікальним звучанням та сміливими ідеями. Кожен з представників колективу інтерпретує музику по своєму, залишаючи приємний спогад.

Учасники:

Петро Балог – саксофон

Юрій Присяжний – гітара

Богдан Лимар – клавіші

Мирослав Веретельник - бас-гітара 

Тарас Майчик – ударні

5 день

26.04 (п’ятниця) 19:00 –JazzBand «Медікус».

Унікальний у своєму амплуа колектив, що є найстарішим в Україні нині чинний джаз-бенд. Під орудою Яреми Камінського & Со об’єднав у програмі найкращі стандарти у стилі диксиленд, які здатні занурити у фестивальну атмосферу кожного слухача.

І все це присмачене суто львівськими музичними прянощами.

6 День

27.04 (субота) 19:00 – «Усеїн Бекіров Project».

Маестро Бекіров, двічі номінант на Grammy  без перебільшення видатний джазмен, аранжувальник, композитор в цей день  збере плеяду кращих джазменів з усієї України. Концерт, що поза сумнівом вважатиметься візитівкою фестивалю. 

7 день

28.04 (неділя)  19:00 – Закриття фестивалю.

Big Band ЛНМА імені М.В.Лисенка «Lviv Jazz Orchestra».  

Як і пасує – останній день фестивалю має бути гучним, по-хорошому помпезним і розлогим. І хто, як не Lviv Jazz Orchestra, який у цьому році святкує своє 10-річчя має завершувати фестиваль. Кращі студенти ЛНМА ім. М.Лисенка, під худ. Керівництвом Сергія Рудея подарують глядачам ні з чим незрівнянні емоції від невмирущих шедеврів у популярному в Голлівуді 60-х стилі Swing.  

Динамічно, мелодійно та яскраво! Як і належить!

Спеціальний гість: фіналіст Голосу країни - Давид Маскиса.

Захід проводиться за підтримки Управління Культури та Релігій Львівської Обласної Військової Адміністрації.

Квитки за посиланням: https://tickets.karabas.com/PublicApi/TicketWidgetSvg.aspx?__uid=ESZeTowuBRYPPLFmBK8yrA&event=2345022329&c=42DADA

Leopolis.news