logo
30/04
29/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Партія «Слуга Народу» спрямувала 180 млн грн на закупівлю РЕБ для армії

17-04-2024 20:51316

Партія «Слуга Народу» спрямувала 180 млн грн на закупівлю РЕБ для армії
Фото: РБК-Україна

З коштів державного фінансування політична партія «Слуга Народу» перерахувала 180 млн грн на закупівлю 2 тис. РЕБ-систем через платформу UNITED24, створену за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила голова партії «Слуга народу», народна депутатка Олена Шуляк.

«Для нашої армії системи РЕБ – це десятки тисяч врятованих життів наших воїнів. Також це збережена техніка, зброя, надійний захист та прикриття. Ці системи дозволяють приземлювати FPV-безпілотники, протистояти ворожій розвідці та ускладнити просування ворога. Саме тому наша партія перерахувала 180 млн грн через платформу UNITED24 на підвищення обороноздатності ЗСУ. Вдруге «Слуга Народу» спрямовує кошти на підтримку армії – торік ми перерахували 130 млн грн на виробництво ПТРК «Стугна-П», – зазначила очільниця партії «Слуга Народу».

За словами Шуляк, усі закуплені РЕБи українського виробництва, адаптовані до вимог військових та протестовані на передовій.

Вона нагадала, що Зеленський назвав протидію російським дронам одним із ключових завдань цієї війни. Він поставив завдання прикрити РЕБами весь фронт, адже життя військових – це найцінніше, що в нас є. А підтримка українського війська є пріоритетом «Слуги народу». Наразі партія «Слуга Народу» – єдина в Україні політична сила, яка перераховує частину коштів державного фінансування на зміцнення армії. Загалом за два воєнні роки партія направила на підтримку ЗСУ щонайменше 310 млн грн.

«Більшу частину закупленого РЕБу Генштаб уже розподілив та передав військовим на найгарячіші ділянки фронту. Дякую партії «Слуга народу», яка передала кошти на цю закупівлю», – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він додав, що РЕБ ближньої дії, зокрема «окопний», точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. Це десятки тисяч збережених життів та одиниць техніки.

Також, за його словами, до повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі кластера Brave1 ця сфера почала розвиватися, і вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може купувати для фронту.

«На початку повномасштабного вторгнення Володимир Зеленський сказав, що є лише одна політична партія, яка може перемогти, – це Народ України. «Слуга народу» діє саме за цією логікою й спрямовує максимум зусиль заради збереження української держави, народу та для перемоги України», – підсумувала Олена Шуляк.

Нагадаємо, на гроші, акумульовані фандрейзинговою платформою UNITED24, ініційованою Президентом України, держава почала активно закуповувати засоби РЕБ ближнього радіусу і передавати їх у підрозділи. Це стало можливим завдяки спільній роботі команди Мінцифри, Brave1, Міноборони та Генштабу.