logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

Конгрес США збирається голосувати за допомогу Україні у суботу

17-04-2024 20:03488

Конгрес США збирається голосувати за допомогу Україні у суботу
Фото: nbcnews.com

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що у Конгресі у суботу ввечері відбудеться голосування за його пропозицію щодо відновлення довготривалої військової допомоги Україні, а також Ізраїлю.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, текст законопроєктів про надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню буде опублікований «найближчим часом». Комітет Палати представників також опублікує текст окремого законопроєкту про безпеку кордонів США «пізніше цього дня».

Раніше лідери чотирьох комітетів й одного підкомітету Палати представників США, представники республіканців виступили із заявою на підтримку плану спікера Майка Джонсона ухвалити цього тижня законопроєкти, що передбачають безпекову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон 15 квітня представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і про пріоритети національної безпеки. Джонсон стверджує, що цього тижня конгресмени розглянуть окремі законопроєкти «зі структурованим і відповідним процесом внесення змін».

Тексти цих окремих законопроєктів не опубліковані, також незрозуміло, який із них Палата розглядатиме в першу чергу. Може знадобитися ще багато тижнів, щоб ці законопроєкти стали законами. Якщо Палата представників ухвалить допомогу Україні, законопроєкт повернуть на голосування в Сенат, який із наступного тижня матиме двотижневу перерву.

Після зустрічі з колегами-республіканцями 16 квітня Джонсон заявив, що «не йде у відставку», і назвав пропозицію про його усунення «абсурдною», в той час, як він прагне отримати голоси, необхідні для надання допомоги союзникам США. Щонайменше двоє ультраправих республіканців погрожували усунути Джонсона з посади спікера, якщо він дозволить проголосувати за допомогу Україні.

Частина республіканців, особливо тих, хто тісно пов’язаний із колишнім президентом Дональдом Трампом, імовірним кандидатом від партії на цьогорічних президентських виборах у США, скептично ставляться до допомоги Києву в його боротьбі з Росією і виступають проти виділення додаткових мільярдів доларів для допомоги Україні.

Leopolis.news