Завдали збитків на 173 млн грн: ГПУ виявила у Міноборони нову масштабну корупційну схему

http://leopolis.news/post/11002/zavdaly-zbytkiv-na-173-mln-grn-gpu-vyyavyla-u-minoborony-novu-masshtabnu-korupciynu-shemu

11/11/2019

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Головною військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками «зловживання владою або службовим становищем».

«За версією слідства, працівники Міністерства оборони України у 2017 році при закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони у контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн», – повідомили у ГПУ.

Зазачається, що вказані дії є порушенням вимог Закону України «Про державне оборонне замовлення» та Порядку укладання компенсаційних (офсетних) договорів і видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

«При зазначених обставинах службові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави та ймовірно з метою одержання неправомірної вигоди одним із спецекспортерів», – зазначили у ГПУ.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України.

Leopolis.news